zpět

Propojení dvou bytů v panelovém domě

2017
  • Bydlení
  • interiér
  • rekonstrukce

Projekt: 2015

Panelový dům uprostřed sídliště Nové Butovice v Praze. Na jednom patře jsou dva mezonetové byty a v jednom z nich bydlí naši investoři – mladá rodina se čtyřmi dětmi. Velikost bytu a jeho vybavení již nebyly dostatečné a proto koupili také byt sousední. Rozhodli se pro jejich propojení a komplexní rekonstrukci tak, aby výsledek odpovídal současným nárokům na bydlení, byl komfortní, zdravý a získal nového ducha.

K rekonstrukci jsme přistoupili razantním způsobem, díky němuž jsme byli schopni splnit vysoké nároky na výslednou podobu a fungování bytu. Ve vstupním podlaží v 8.NP je umístěna pracovna/pokoj pro hosty, ložnice rodičů a zázemí. V nejvyšším podlaží domu v 9.NP pak jsou pokoje dětí se zázemím a velký hlavní obytný prostor s kuchyní, jídelnou a klidovou zónou obývacího pokoje. Tato zóna jde oddělit posuvnou stěnou, která vznikla na místě bývalé nosné stěny z železobetonových panelů. Byl v ní vytvořen otvor maximální možné velikosti tak, aby prostor působil jednotně a vzdušně.

Z hlediska kvality vnitřního prostředí bylo v návrhu uvažováno s instalací centrální vzduchotechnické jednotky s rekuperací.

Propojení dvou bytů v panelovém domě 01_8NP_STAV02_8NP_NAVRH03_9NP_STAV04_9NP_NAVRH05_REZ-A_STAV06_REZ-A_NAVRH07_ACCamera_409_ACCamera_510_ACCamera_211_ACCamera_712_ACCamera_6
PM-a © 2017 Všechna práva vyhrazena