zpět

Přístavba penzionu v Rohanově

2017
  • interiér
  • ostatní
  • rekonstrukce

Projekt: 2015; Realizace: 2015-2016

Přístavba penzionu v Rohanově, ležícího v podhůří Šumavy, je umístěna čtyři kilometry od vrcholu Javorníku. Stavba řeší chybějící společenský prostor v penzionu a potřebu rozšíření malé kapacity stávající terasy.

Navržený jednoduchý objem hmotově doplňuje stávající objekt. V 1.PP se nachází otevřený prostor, který bude sloužit pro společenské akce penzionu, ale také například jako tělocvična. Zastřešení pak bude sloužit jako terasa a částečně jako zimní zahrada.

Nový objem je osazen tak, aby prostor v 1.PP plynule navazoval na stávající plochu kolem bazénu. Terasa v 1.NP rozšiřuje stávající jídelnu penzionu. K celkové kompozici je doplněn objem místnosti pro technologii bazénu.

Na fasádě jsou použity přírodní materiály jako kámen, dřevo a sklo, které jsou doplněné popínavou zelení. 

Přístavba penzionu v Rohanově 002_13_STAVBA003_15_STAVBA01_SITUACE02_PUDORYS-1PP03_PUDORYS-1NP04_REZ-A05_VIZUALIZACE-106_VIZUALIZACE-207_STAVBA08_STAVBA09_STAVBA11_20151222_154957
PM-a © 2017 Všechna práva vyhrazena