zpět

Rodinný dům v Dolních Jirčanech

2017
  • bydlení
  • novostavba
  • rodinný dům

Projekt: 2014, realizace 2015-17

 

Koncept vychází z jednoduchého hmotového řešení otevřeného půdorysu tvaru L, kde sklad a parkovací stání kompozičně navazují na hlavní hmotu domu. Objekt rodinného domu vymezuje pobytovou část zahrady, do které jsou orientovány všechny obytné místnosti. Z nich je výstup na krytou terasu lemující fasádu natočenou do srdce pozemku.

Terasa umožňuje plynulé propojení interiéru s exteriérem, její zastřešení zabezpečuje přirozené stínění letního slunečního záření, a zároveň umožňuje vnikání nízkého zimního slunce do interiéru.

“Oceňujeme velmi profesionální přístup a zejména trpělivost při zodpovídaní všech dotazů v průběhu tvorby projektu i během realizace.
Že se dílo povedlo, hodnotíme na základě toho, že se nám skvěle bydlí (již rok a půl) a ani s odstupem času bychom nic neměnili. Náš dům je obdivován i okolím, zastavují se zde kolemjdoucí, někdy jen s pochvalou, jindy s dotazem na použité materiály nebo projekt.“
(investorka; 5/2017)

 

Foto: Ryan Sweeney

Rodinný dům v Dolních Jirčanech 02_170823-pma_001703_RD-Dolni-Jircany_SITUACE-pro-web_14-09-08-SITUACE_0204_pudorys05_170823-pma_016206_170823-pma_020807_170823-pma_030308_170823-pma_037109_170823-pma_041110_170823-pma_023411a_vystavba12a_vystavba13a_vystavba14_vystavba
PM-a © 2017 Všechna práva vyhrazena