zpět

Rodinný dům ve Vacově

2017
  • bydlení
  • novostavba
  • rodinný dům

Projekt: 2014, realizace 2015

Hlavní motivací klientů, proč odejít z bytu a postavit si rodinný dům, byla touha žít v zahradě v kontaktu s přírodou a okolní krajinou.

Z této prvotní ideje vychází návrh, ve kterém se nejdůležitějším prvkem stává pobytová terasa, která je ze dvou stran chráněna rodinným domem. Je tak vytvořen intimní venkovní prostor.

Hlavní obytný prostor je orientován na terasu, na severní stranu je doplněn panoramatickým oknem poskytujícím výhled do údolí. Pracovna, pokoj pro dospívající dceru a ložnice jsou orientovány mimo atrium, na západní a jižní stranu. Jde o zachování soukromí jednotlivých členů rodiny a jejich přání, aby nebyli probouzeni brzkým východním sluncem.

Díky rychlosti výstavby byla zvolena technologie dřevostavby s difuzně otevřenou skladbou stěny.

Rodinný dům ve Vacově 001_RD-Vacov_Ze-zahrady_04-25_13-00_05002_RD-Vacov_Z-ulice_2_13-12-31_0301_Situace02_Pudorys-1NP03_pohled-vychodni04_pohled-jizni05_pohled-zapadni06_pohled-severni09_vystavba10_vystavba11_vystavba12_vystavba13_vystavba14_vystavba
PM-a © 2017 Všechna práva vyhrazena